Global 3.jpg Global 2.jpg

Internationale aktiviteter

På vores gymnasium vil vi gerne give vores elever både indblik og udsyn. Det gør vi blandt andet ved en række internationale aktiviteter - i de enkelte fag såvel som udenfor den daglige undervisning. Overordnet er målet med det internationale arbejde at styrke elevernes kendskab til globale forhold og at opleve kulturmøder på egen krop. Det er en vigtig del af den moderne almene dannelse at kunne begå sig i en globaliseret verden.

Vi arbejder internationalt på en række punkter:

  • Studieture for alle i 2.g.
  • Sprogrejser med spansk, tysk eller fransk.
  • Klasseudveksling med partnerskoler rundt i verden.
  • Tre-ugers udveksling for udvalgte elever til Spanien, Tyskland eller Frankrig.
  • Foredrag og andre aktiviteter med globale forhold på dagsordenen.
  • Skolens velgørenhedsprojekt Stairway på Filippinerne.
Hvert år modtager Skanderborg Gymnasium 6-7 udvekslingsstuderende, der kommer fra hele verden!

Desuden modtager vi hvert år et antal udvekslingsstudenter, der kommer fra hele verden, fx fra Malaysia, Italien, Australien, USA og Brasilien. Vores udvekslingsstudenter går typisk i en 2.g-klasse, hvor de deltager så vidt muligt i undervisningen. Det er som regel en stor gevinst for en klasse at have en udvekslingsstudent, da det giver et andet perspektiv på både undervisningen og klassens sociale liv. Læs mere om vores internationale aktiviteter her.

  • Fortællinger fra vores udvekslingsstuderende

    Hej alle sammen, jeg hedder Agata og er 17 år gammel. Jeg kommer fra Parma, en by i det nordlige Italien.
    I like playing sports, listening to music, traveling around the world and meeting new people. Also , once I finish school, I would like to go to college and study psychology or sociology. I like helping people and learn about social phenomena that affect us all. Therefore, I believe that studying society can help me better understand people's behaviors.
    Anyway, I am here in Denmark because I’ve always wanted to do a year abroad and I wanted to discover what was beyond the walls of my room.
    I was sure that getting out of my comfort zone and starting a completely different life would not be easy, but now that I am here, I can confirm that it is definitely worth it.
    It is difficult to let go of everything you know for so long, but in the end, what you take home once the experience is over is worth all the effort.
    You become more independent, you learn to make it on your own and you discover sides of yourself you didn't even know existed.
    That's why I advise anyone to make experiences abroad, because by letting go of the life we know, we learn to look at the world with different eyes.
    So jump in even if you are afraid: things will get easier with time and you will get used to new things eventually.

    Hej, jeg hedder Annie. Jeg kommer fra Hamborg i Tyskland.
    Jeg er seksten år gammel og jeg bliver 10 måneder her i Danmark.
    Jeg besluttede til at komme til Danmark, fordi jeg vil gerne lære det danske sprog. Min far kommer herfra og vi kører mindst to gange om året til Danmark og jeg elsker det til at besøge min familie eller er her på ferie.
    Det er fantastisk til at bo her og opleve den danske livstil.
    Min værtsfamilie er meget sød. Vi laver dansk mad sammen (meget lækkert!), laver sport, og når vejret er dårligt hygger vi sammen.
    Min klassekammerter er også meget søde. Unge mennesker i Danmark fester meget. Det gør vi ikke i Tyskland, men det er meget sjovt til at opleve det også.
    Jeg glæder mig meget til de næste måneder og jeg håber at det bliver en unik erfaring.

    Hej! Jeg hedder Nic! Jeg kommer fra omkring Canberra i Australien - Hovedstaden.
    Jeg er 17 år og på andet år. Jeg elsker blandt andet fotografering. I Australien bor jeg på en 1500 ha gård, hvor vi driver får og kvæg. Danmark har været et fantastisk land at bo og gå i skole i, folk er så søde. Mens jeg er her i Danmark, har jeg boet i Ry, som er et smukt sted at bo. Min yndlingsting at gøre i Danmark er at tage toget, da vi i Australien ikke rigtig har det.

     

     

  • Tidligere udvekslingslever

    Udvekslingselever årgang 2023/2024

    Livia fra Brasilien, Charlie fra Australien, Anaïs fra Østrig, Jázmin fra Ungarn, Napatra fra Thailand og Ben fra Thailand

     

  • En god historie

    Vores gymnasium har med CDEU´s hjælp opnået en Erasmus+akkreditering.
    Det betyder at endnu flere af vores elever får mulighed for udveksling.

    Læs hele artiklen her

  • Beretning fra Indien

    2.e fra vores gymnasium har i forbindelse med vores studietur til Indien lavet en hjemmeside. Turen går til Indiens hovedstad New Delhi i Nordindien. DPS (Delhi Public School) Noida var så venlige at have os på besøg og viste stor gæstfrihed. I dagene i New Delhi boede alle os danske elever hver især hos en indisk udvekslingselev og deres familie. Sammen med inderne besøgte vi fantastiske seværdigheder og oplevede en helt anderledes kultur. Efter fem dage i New Delhi rejste vi og de indiske elever videre til Agra og Jaipur for at se mere af Nordindiens skønhed deriblandt et af verdens 7 vidundere, nemlig Taj Mahal. Turen har været helt unik og vi fik alle oplevelser vi aldrig vil glemme.

  • Partnerskab med Indien

    Læs mere om vores gymnasiums partnerskab med skolen DPS Noida i Indien her:

    Skanderborg Gymnasium på tur til Indien

    Lokale gymnasieelever gæstede Indien 

    Skanderborg Gymnasium i Indien

  • Partnerskole i Baskerlandet

    Skanderborg Gymnasium har gennem flere år haft en fast udveksling med en skole i Nordspanien, Baskerlandet - tæt ved hovedbyen Bilbao. Udvekslingen er kendetegnet ved, at vores elever dels bor nogle dage hos de baskiske elever og oplever deres hverdag på nært hold, og dels har en mere traditionel studietur med ophold på hotel i Bilbao.

    Turen giver en særlig mulighed for at få indblik i en anden kultur, at blive bevidst om den baskiske historie og nationalidentitet – men også reflektere over sin egen identitet. For i en anden kultur kommer man automatisk til at stille spørgsmål ved ens egne værdier og kulturelle baggrund. Man får mulighed for at reflektere over, hvorfor vi gør tingene forskelligt og opdage, at der som regel ikke er én ”rigtig måde”. Derfor oplever de fleste elever at lære meget om dem selv blot ved at bo få dage hos en familie: Selvstændighed, nye sprogfærdigheder og interkulturel erfaring er nøgleord i den forbindelse.  

     

    De baskiske elever kommer også på besøg i Skanderborg, hvor de bor hos deres danske partnerelever i cirka fire dage og følger med i skolens og elevernes hverdag. Her planlægger man i samarbejde med rejselærerne et program for gæsterne.

     

    Udvekslingen med den basiske skole er delvist finansieret af EU’s program for uddannelse, Erasmus+.

  • MasterClass i Kulturudveksling

    Hvad spiser man til morgenmad i Delhi? Hvorfor er engelsk et af de 200 sprog, man taler i Indien? Og hvordan er det at vokse op i et land med 1,4 milliard mennesker?

    Hvis du er nysgerrig og har lyst til at opleve en helt anden kultur, er vores MasterClass tilbud måske noget for dig. Her er en rejse, der kaster dig ud i en anderledes virkelighed og får dig helt tæt på en hverdag, der ikke minder om din egen. Nye horisonter, venskaber og forbindelser på tværs af kontinenter er noget af det, der venter dig, hvis du vil med til Indien sammen med en gruppe andre elever og to lærere fra Skanderborg Gymnasium.

    Forløbet tilrettelægges som en MasterClass i kulturudveksling, hvor man i løbet af efteråret undervises i kulturforståelse, indblik i Indiens fortid og nutid, forberedelse på at bo hos en indisk familie og praktiske foranstaltninger som f.eks. visumansøgning. Forløbet afsluttes med en rejse til Indiens hovedstad, Delhi, samt en tur til Taj Mahal i oktober. I Delhi bor man hos en indisk værtsfamilie de fleste af dagene. Alle de indiske værtselever går på samme skole, og dagene vil være en blanding af undervisning, sightseeing i Delhi og tid med værtseleverne og deres familier. Det meste af tiden er man sammen med de andre danske elever. Senere kommer de indiske elever til Skanderborg, hvor de også indkvarteres privat.

    Du kan læse mere om vores MasterClass og rejse til Indien her

  • Studieture

    Studieturen i 2g er en væsentlig del af vores gymnasiums DNA. Vi prioriterer, at alle elever midt i deres gymnasieforløb for en stund slipper skolebøgerne og computeren og sammen med deres klasse og to lærere tager til et andet land for at udforske, undersøge, opleve og ha’ det sjovt sammen.

     

    Du kan læse mere om vores studieture og ekskursioner her

  • Erasmus+

    Erasmus+ Enriching lives, opening minds.

    Når man rejser ud, lærer man først og fremmest noget om sig selv og sin egen baggrund. Det gælder både for de elever og for de lærere, der hvert år får mulighed for at opleve en anden europæisk skole og dagligdag via finansiering fra EU’s program for uddannelse, unge og sport, Erasmus+.

    Vores gymnasium har i flere år søgt om og modtaget midler fra Erasmus+, både til enkeltelever, der rejser ud, til klasser på udveksling og til lærere, der enten skal på kursus eller jobshadowing på en udenlandsk skole. Det skaber hvert år et væld af gode og anderledes oplevelser – og det smitter af på dagligdagen på skolen, når vi omvendt har besøg af elever og lærere fra vores partnerskoler rundt om i Europa. Ofte giver de et kulørt præg på undervisningen, og de er altid gode til at bidrage med et nyt perspektiv på, hvordan en dansk gymnasieskoledag tager sig ud fra et andet perspektiv.  

    Belgien
    Trine S Ramussen
    Anne Blum

     

    Østrig
    Jesper Moldaschl

    Norge
    Jens Fredslund

    Island
    Lotte Gaarskjær Brandt
    Gry Sandholm Jensen

    Frankrig
    Daniel Rivera
    Emil Overgaard
    Simon Balle Kristensen
    Nanna Freja Keller
    Nanna Lisa Møller Nørgaard
    Lisa Buus Strandgaard
    Josefine Sofia Bober Tønnersen
    Rebecca Eistrøm Begborg

    Spanien
    Villads Lang og William Knudsen
    Sofie Nielsen og Maria Henriksen
    Hanne Hassing og Helene Staal Lund
    Marcus Wiwe Lund
    Mia Fogsgaard Mikkelsen
    Therese Adelaide Langston
    Sigrid Laufer Nørskov

    Irland
    Anne Blum
    Berit Solgaard